16 maj 2014
19:00

Forshaga IF

Referat: Västanviks AIF - Forshaga IF

Vi tog tag i den från start och skapade bra tryck mot dom vilket gav några chanser. Den första stora får Dusan efter 10min när han får bra skottläge och målvakten räddar men han får returen som tyvärr skjuts utanför.
Några minuter senare är det dags för Darkoshow när han fintar bort två vildsint satsande motståndare på samma gång o skaffar sig ett skottlägen men bollen tyvärr utanför.
Efter 20min kommer första motgången i matchen när Dusan tvingas utgå pga skada.
Minuten senare får vi ett jättefint frisparksläge men med muren max 7met bort är det svårt att utnyttja detta så skottet smiter över.
Efter 25 minuter kommer äntligen ledningsmålet och det efter att Per L o Darko briljerat med kortpassningsspel på mittplan innan Darko hittar fram till Milan som drar en motståndare o dunkar in bollen i nättaket ursnyggt.
Nu var isen bruten o tre minuter senare kommer tvåan genom målkungen Micke E.
Vi vinner boll på mitten och Darko kan sticka fram den i djupled där en back helmissar brytningen vilket ger Micke fri gata mot mål där han mycket säkert sätter bollen i nät.
Nu var lavinen igång och Micke kunde några minuter senare göra sitt andra nickmål på två matcher när han lugnt knoppar in ett inlägg från Milan på vänsterkanten.
Efter detta mål går vi ner i tempo o blir lite bekväma i defensivspelet o direkt kan Fif flytta upp positionerna samt skapa en del halvchanser men Branco har inte somnat så han avstyr det som kommer på briljant sätt.
Lite synd att vi likt förra matchen släpper på noggarannheten o släpper in motståndarna i en match som vi har full koll på. 3-0 står sig dock till paus och det är nöjda anleten på läktaren.

Känslan från slutet av första är kvar i inledningen av andra dvs vi är inte riktigt fokuserade i defensivjobbet utan släpper stora ytor mellan mittfält o försvar som ger Fif möjligheter att oroa oss.
Trots det är det vi som skapar första stora chansen genom matchens stora utropstecken A.Hedström, som snurrar upp sin back o skapar sig friläge där dock målisen parerar skottet.
Vi är nu inne i en period där några av våra spelare får en jäv..la massa tjuvsmällar utan att domaren har en tanke på att ta upp kortet o det sätter en tråkig prägel på hela halvleken.
Forshaga morskar upp sig mer o mer o i den 54:e minuten står vi o sover vid en höra som slås kort och utmynnar i ett bra skott som Branco snyggt parerar.
Fem minuter senare får Fif en högerhörna som leder fram till ett fantastiskt halvvollyskott som borde renderat en reducering men Branco visar att även målvakten räknas o gör en fantastisk reflexräddning och styr bollen i ribban o ut.
Nu är det faktiskt Forshaga som styr på planen tack vare sitt intensiva närkampspel och sin löpvillighet på mitten men vi har en stark backlinje inkl målis som står pall även om det är på håret några gånger.
Vi har svårt att få till vår bollrull men kan ändå i den 63:e minuten skaffa oss ett fint läge då duracellkaninen A.Hedström löper sig ren på en fantastisk crossboll från Milan men än en gång kan målisen parera.
Minuten senare kommer ändå fyran då Micke blir fri men blir fälld med straff som följd. I ärlighetens namn ska sägas att Micke när han blev fälld hade fått bollen för långt ifrån sig men han blev fälld när bollen var i spel o då är det nog straff enligt regelboken. När nu domare blåser så borde det väl varit frilägesutvisning också.
Straffen tar Darko hand om på bästa sätt och matchen kändes nu i hamn.
Denna känsla fick sig en rejäl knäck några minuter senare när Forshaga fick en straff då Johan G vid strafflinjen gick upp in för hårt i en nickduell med en motståndare.
I samma sekvens blir Darko lite less o skjuter i frustaration iväg bollen men tyvärr rakt emot en samling med spelare och där tar en FIFspelare emot den med handen och om det sen är värt gult eller rött får experterna sia om.
Nu blev det rött o mål på straffen vilket fick Forshagas bänk att tro på det omöjliga av deras rop att döma.
En man mindre o ett Forshaga med vind i seglen som känner att de kan spela lite över gränsen gör att man inte känner sig helt tillfreds med läget trots klar ledning.
Då hade vi räknat bort Andreas H som troligen gjorde sin bästa match i vaiftröjan för när han efter ännu en jättelöpning får en fin passning från Milan kan han efter lite om o men sätta femman. Målet kom efter att Micke fått ett uppspel mitt på deras planhalva o starkt hållit i bollen i väntan på medspelare innan han släppte bak bollen till Milan. Milan drog en spelare innan han rullade ut bollen till en framrusande Andreas som i friläge skjuter men målisen räddar dock inte bättre än att Andreas kan nicka in returen o nu var segern klar.
Vi har som senast sista 10min en ren pojklagstrio offensivt o med en man utvisad känns det inte som vi ska kunna oroa mer offensivt men men det skiter dessa småpojkar i.
När Anton så i 88:e minuten får bollen i bra läge så istället för ett alibipass bakåt tar han beslutet att atackera vilket han gör med bravur. Första motståndaren drar han loka enkelt som det vore i en pojklagsmatch o han har nu läge att spela in men det finns ingen gul/svart i bra läge så då drar han en till o går mot kortlinjen. Där får han till ett kanoninlägg hårt efter marken förbi målisen där flera Vaifare är på gång o naturligtvis är A Hedström på plats men nu fick han ge sig då Marco var först på bollen o sätter sitt första Div 4 mål. (Tyvärr blev han slagen av sin far i den tävlingen med två månader he he)
Ska vi ge några omnämnanden i denna match så är det som tidigare sagt A Hedströms insats som sticker ut lite extra då han med sin löpvilja under hela matchen oroade offensivt och det spelade ingen roll att han var back i slutet för han var med i anfallen ändå. Branco får också visa att han är en klassmålis med några kanonräddningar o säkert luftspel.
Sen är det fantastiskt kul att se våra unga förmågor komma in o ta för sig vilket Anton verkligen visade när han några gånger lekte med sin back som om det vore en träning även om den backen på hela halvleken inte visat nått intresse för bollen utan andra saker.

Även om spelet hackade så vinner vi med 6-1 o perioden med en man mindre med 2-0 vilket visar på lagetshöga kvallite.

Matchfakta: 6-1 (3-0)
1-0 25min Milan (Darko) Milan drar sin back o dundrar in bollen i nättaket
2-0 28min Micke (Darko) Micke får efter en försvarsmiss friläge som utnyttjas maximalt
3-0 30min Micke (Milan) Nick nära mål efter fint inlägg
4-0 65min Darko (Straff) Micke fälld i friläge
4-1 69min Straff efter en 50/50 situation
5-1 72min Andreas H (Milan) retur på eget skott i friläge
6-1 88min Marco (Anton) Marco stöter in bollen vid första stolpen efter fint inspel.

Matchens lirare: Andreas Hedström